Volledig scherm
De organisatoren van Denekamp kerstdorp met geheel rechts Charles Brummelhuis. © Annina Romita

Denekamp is de komende weken kerstdorp

DENEKAMP - Een permanente kerststal in het dorpscentrum tijdens de advent die in de toekomst moet uitgroeien tot een heus kerstdorp. Dat is wat twee ondernemers Charles Brummelhuis en Edwin ter Haar willen om Denekamp in de aanloop naar Kerstmis meer sfeer en uitstraling te geven.


Te beginnen dus dit jaar met de bouw van een heuse kerststal op het Nicolaasplein compleet met een levensgrote beeldengroep. Die wordt komende zondag op passende wijze in gebruik genomen met gratis oliebollen, glühwein en stemmige koormuziek en die blijft staan tot na het kerstfeest. Op de dag van de traditionele kerstmarkt in het dorp, dit keer op zondag 18 december, is er zelfs sprake van een levende kerststal. Dankzij de vrijwilligers van De Knik die compleet met levende have het kerstverhaal uitbeelden.
Het initiatief wordt mogelijk gemaakt dankzij financiële bijdragen van de ondernemers aan het Nicolaasplein, de MKB en het Toeristisch Ondernemersfonds. Zondagmiddag om twee uur wordt Denekamp kerstdorp geopend.

Oldenzaal e.o.