Volledig scherm
© Facebook politie Dinkelland

Denekamp kan weer slapen: vuurwerk-afsteker aangehouden

DENEKAMP – De inwoners van Denekamp hebben de afgelopen nacht weer ongestoord kunnen slapen. Ze werden niet langer zoals in de afgelopen weken meermalen het geval was opgeschrikt door harde vuurwerkknallen. De veroorzaker daarvan werd in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden in het dorp.

Het gaat om een 35-jarige inwoner van Denekamp. De man bleek in het bezit te zijn van illegaal vuurwerk, xtc-pillen en hij bleek bovendien in zijn woning een hennep-kwekerij te hebben. De Denekamper stak vrijdagavond weer eens illegaal vuurwerk af. Reden voor enkele burgers om de politie te bellen.

Agenten zagen vervolgens op de Oldenzaalsestraat een man lopen die zich verdacht gedroeg. Toen hij de politie in de gaten kreeg, gooide hij wat weg. Reden voor de agenten hem nader aan de tand te voelen. Het bleek om vuurwerk te gaan.

Huiszoeking
Bij huiszoeking in zijn woning aan de Volharding trof de politie een grote partij zwaar en illegaal vuurwerk aan. Onder meer had hij pakketten met nitraatbommen en zogeheten vlinders en cobra’s thuis. Maar dat was niet de enige overtreding. Ook bleek er in de woning een hennepkwekerij aanwezig en was hij in het bezit van een grote hoeveelheid xtc-pillen. De man is ingesloten in het arrestantencomplex in Borne.

Harde knallen
In Denekamp is met opluchting gereageerd op de aanhouding van de dorpsgenoot. Hij teisterde het dorp de afgelopen weken met het zware vuurwerk dat hij op verschillende plaatsen afstak. Vrijdagnacht was dat aan de Oldenzaalsestraat. Vorige week zondag klonk een extreem harde knal uit de buurt van de Veldkampsweg. Buurtbewoners van de Volharding zijn verrast; de man was daar niet opgevallen door buitensporig gedrag. Ook hadden ze geen idee dat hij er een hennepkwekerij op na hield.

Volledig scherm
© Facebook politie Dinkelland

Oldenzaal e.o.