Volledig scherm
© Toma Tudor

Denekamp schittert in nieuwe kerstcommercial Renault

OLDENZAAL - Het is reclame voor Renault, maar stiekem is het ook een prachtig stukje Twentepromotie. Het Franse automerk komt deze kerst met een sfeervolle tv-commercial die voor het grootste deel in Twente is opgenomen. Met als hoogtepunt een schitterend shot van het huis Singraven in Denekamp onder een adembenemende sterrenhemel.

Dichtbij huis
Het Oldenzaalse filmproductiebedrijf Shoot The Rabbit werkt al zes jaar voor Renault. Ze maakten eerder al filmopnames in heel Europa voor de autofabrikant, maar toen er een kerstcommercial gedraaid moest worden koos het bureau voor dichtbij. Bart Leferink: “Het lag voor de hand om gewoon gebruik te maken van contacten die we hier in Twente hebben. Ik kom zelf uit Denekamp en tijdens mijn vaste hardlooprondje zag ik daar ineens de perfecte filmlocatie: Singraven.”

Zelfstandig op pad
Het filmpje vertelt het verhaal van een aantal gezinnen die met hun Renaults op pad gaan naar familie, om daar kerst te vieren. Maar tijdens de feestelijkheden blijven de auto’s koud en eenzaam op straat achter. Ze besluiten dat ze kerst met hun Renault-familie willen vieren en gaan zelfstandig op pad. Leferink:

“Een kennis bij parkeerbeheer zorgde dat we in de Van Heekparkeergarage konden filmen. Verder hebben we gebruik mogen maken van een aantal huizen in Denekamp. Er zitten maar een paar niet-Twentse shots in: een vijfbaanssnelweg, een tunnel en een mooi verlicht Amsterdams bruggetje.”

Drie dagen filmen
Uiteindelijk draaien alle Renaults een stijlvolle oprijlaan op, om zich rondom de grote kerstboom voor huis Singraven te verzamelen. Leferink: “Het was echt geweldig dat Singraven tussen alle bruiloften en partijen drie dagen tijd voor ons had gemaakt. Het leek even mis te gaan toen we op dag 1 en 2 steeds dichte mist hadden. En ’s avonds heb je hooguit drie kwartier dat het licht precies goed is voor opnames, dus het werd heel krap. Maar op de derde dag begon het gelukkig ’s middags te waaien en precies op het goede moment hadden we helder zicht en een prachtige sterrenhemel.”

Het einde van het jaar komt dichterbij! Iedereen viert de feestdagen op een andere manier, maar één ding is gelijk: met Kerst ben je graag met elkaar. Dat geldt ook voor Renault. Dit jaar komen onze ‘familieleden’ vanuit het hele land bij elkaar om samen op een hele mooie plek Kerst te vieren. Want Kerst vier je immers met familie. Fijne feestdagen!

Oldenzaal e.o.