Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Denekamps thuisfront steunt Dinkel-heldin Rachel in Rio

DENEKAMP - In de groeps-app van de zwemselectie van De Dinkel, via mailtjes en sinds deze week ook met drie levensgrote spandoeken in Denekamp. Aan de steun van het thuisfront in Denekamp zal het voor Rachel Klamer niet liggen als ze straks deelneemt aan de triathlon op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Met name de zwemclub De Dinkel doet er alles aan om Rachel Klamer te stimuleren bij haar tweede Olympische Spelen. Daarom ook het initiatief om drie reuzen-spandoeken te laten fabriceren en in het dorp op te hangen: bij de rotonde bij Wubbenhof hangt er een, bij de rotonde bij Sleiderink en bij de entree van zwembad Dorper Esch. Niemand kan er meer omheen dat Rachel Klamer meedoet aan de Spelen in Rio.

Sociaal
Haar beeltenis prijkt meer dan levensgroot op het spandoek waarop ze verder wordt aangeduid als Dinkel-heldin.En dat is ze volgens voorzitter Maria Gram van De Dinkel ook. 'Ze verdient het om een goede prestatie te leveren in Rio', zegt ze. 'Rachel is een leuke en lieve meid; sociaal en met een hart van goud'. Als ze tussen de vele wedstrijden en trainingskampen waar ook ter wereld even thuis is, zoekt ze het zwembad in Denekamp op. Om te trainen of gewoon om even lekker te zwemmen met haar vrienden en vriendinnen.

Onder indruk
Haar ouders, Marcel en Karin Klamer, namen dinsdagmiddag een kijkje bij het spandoek bij de Dorper Esch. En ze waren niet alleen onder de indruk van het eerbetoon maar als ouders vooral ook erg trots op hun dochter. Marcel en Karin Klamer reizen volgend weekeinde hun overige twee kinderen af naar Rio om Rachel op 20 augustus in actie te zien.

Oldenzaal e.o.