Volledig scherm
Ilse de Lat met haar spullen uit Afrika © Annina Romita

Denekampse helpt 'gezinnen zonder toekomst' in Oeganda

DENEKAMP - Na drie jaar zwerven over de wereld, is Ilse de Lat terug in Denekamp. Ze wil de mensen in Bugembe een beter leven geven.

Hakims vader was arts in het Oegandese dorp Bugembe, op zo’n tien minuten rijden van Jinja waar de Nijl ontspringt. Getroffen door kanker liet hij zijn zoon op zijn sterfbed komen. ‘Ik wil dat je met mijn erfenis mensen helpt. Dat alle bewoners van Bugembe een beter leven krijgen.’ En dat deed Hakim. Hij startte het project Skills Plus en doet dat nu samen met de Denekampse Ilse de Lat (30).

Alleenstaanden
Alleenstaande vrouwen hebben het moeilijk in Oeganda. "Ze halen hun kinderen van school, want ze hebben het geld niet voor hun schooluniformen. Kinderen komen thuis te zitten of belanden op straat, snuiven lijm, meiden komen in de prostitutie. Het zijn gezinnen zonder toekomst.”

Lening
Skills Plus helpt die gezinnen. Door een kleine lening kunnen de vrouwen investeren in hun eigen bedrijfje om op die manier weer geld te verdienen. Ook heeft Skills Plus een kinderdagverblijf zodat moeders zonder hun kinderen naar hun werk kunnen.

Meer info
Meer info en de opties voor doneren: skillsplus-uganda.org of ilsedelat@live.nl.

Oldenzaal e.o.