Volledig scherm

Denekampse jeugd vraagt en krijgt doeltjes om te voetballen

DENEKAMP - De kinderen uit de buurt rondom de Roerdomp in Denekamp zijn de koning te rijk. Sinds kort hoeven zij niet meer tussen de auto’s op straat te voetballen maar kunnen zij daarvoor terecht op een heus grasveld bij de recent in gebruik genomen speeltuin. De gemeente Dinkelland heeft daar namelijk twee doeltjes gemaakt.

Dat is gebeurd op speciaal verzoek van de kinderen uit de Roerdompbuurt. Zij stuurden onlangs een brief, vergezeld van een petitie met 24 handtekeningen van kinderen, naar wethouder Alfons Steggink. Met daarin de vriendelijke vraag of het mogelijk zou zijn twee doelen te plaatsen op het grasveld bij de speeltuin. De kinderen voetbalden altijd op straat. „Maar dat was eigenlijk toch te gevaarlijk met de aan- en afrijdende auto’s”, licht Marleen Bezant toe, moeder van een van de kinderen en buurtbewoonster.

Aansporing
Zij hielp de kinderen met het sturen van de brief. Marleen Bezant adviseerde ook om handtekeningen mee te sturen als extra aansporing. En dat heeft geholpen. Veel eerder dan verwacht reageerde wethouder Alfons Steggink. In die zin dat hij de gemeente een onderzoek liet instellen naar de mogelijkheden om de doeltjes op het grasveld te plaatsen. En dat bleek mogelijk te zijn.

Oldenzaal e.o.