Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Denekampse oorlogsveteraan Jurgen Scholte Lubberink (49) overleden

DENEKAMP - Op weg naar zijn vakantie-adres is deze week in Duitsland onverwacht de Denekamper Jurgen Scholte Lubberink overleden. Hij is 49 jaar geworden.

Jurgen Scholte Lubberink was een bekende inwoner van Denekamp. Hij was actief op vele fronten. Van jongsaf aan was hij geïnteresseerd in de muziek. Via de harmonie Caecilia in Ootmarsum kwam hij in de muzikale wereld van het Denekampse carnaval terecht. Hij maakte jarenlang - op de grote trom - deel uit van de befaamde Köttelpeern Bloazers. Later was hij ook nog secretaris van prins Leon Reinders van de Köttelpeern en aansluitend werd hij vorst.

Muziek
Scholte Lubberink werd in de jaren 90 twee keer als militair uitgezonden naar Kroatië en Bosnië. Hij deed onder andere mee met de missie van UNPROFOR. Als gevolg van deze uitzendingen liep hij een oorlogstrauma op. De laatste jaren was muziek zijn uitlaatklep. Hij trad op als muzikaal entertainer en als DJ. Samen met zangeres Marga Bult verzorgde hij ook optredens in verzorgingshuizen in de regio. Zondagavond om 19.00 uur is er een afscheidsdienst voor Jurgen Scholte Lubberink in de Nicolaaskerk. Maandag is de crematie.

Oldenzaal e.o.