Volledig scherm
Op de landelijke KRO-ledendag wist de stichting Noaberhart uit Rossum de derde prijs en daarmee een bedrag van 7500 euro in de wacht te slepen. © PR

Derde plaats en 7.500 euro voor Noaberhart uit Rossum

ROSSUM - De Stichting Noaberhart uit Rossum heeft zondagmiddag op de KRO Ledendag in de Rotterdamse Ahoy de derde prijs gewonnen en daarmee een bedrag van 7.500 euro binnengehaald. Geld dat wordt ingezet voor twee toekomstige wezen uit het kerkdorp.

Namens de stichting geeft Bianca Weernink aan heel erg blij te zijn met de prijs: ,,Het is heel bijzonder dat wij met zo'n kleine stichting als Noaberhart in deze landelijke finale van de KRO Goede Doelen-actie terecht zijn gekomen. Onze concurrenten beschikten over een veel groter netwerk. Maar de jury vond ons initiatief hartverwarmend en waren onder de indruk van onze inzet. In korte tijd zijn we toch erg bekend en groot geworden. We hebben alles eruit gehaald."

Noaberhart zet zich in voor de kinderen van de ernstig zieke Claudia Horsthuis uit Rossum. Youri en Kyra komen na het overlijden van hun moeder alleen te staan, omdat hun vader ook al is overleden. Ze komen na het overlijden van hun moeder te wonen bij en zus en zwager van Claudia: Claudia en Peter ter Haar. Noaberhart helpt hun bij de uitbreiding van de woning die daarvoor noodzakelijk is.

Oldenzaal e.o.