Volledig scherm

Deurningse handbalster Eva Seiger zoekt nieuwe prikkel

DEURNINGEN - Speelster ruilt DSVD in voor Borhave om te zien of ze het niveau van de eredivisie aankan


Een leven lang bij DVSD? Dat zag Eva Seiger (21) niet zitten. De handbalster uit Deurningen wil het graag eens bij een andere vereniging proberen. Ze heeft een nieuwe prikkel nodig. Daarom verruilt ze de club uit haar woonplaats voor de kersverse eredivisionist Borhave. „Ik denk dat het voor mij als persoon én speelster goed is om een keer ergens anders te handballen”, motiveert ze haar keuze om DSVD te verlaten voor een nieuwe vereniging.

Seiger zat vier jaar in de selectie van de club uit Deurningen, die enkele maanden geleden net naast promotie naar de eredivisie greep. VZV trok in de nacompetitie aan het langste eind. Die club gaat net als kampioen Borhave naar de eredivisie. DSVD begint in september aan een nieuw seizoen in de eerste divisie. „Maar dat is niet de reden dat ik vertrek. Vorig seizoen liep ik niet rond met de gedachte dat ik perse in de eredivisie wilde spelen. Die nacompetitie voor ons beschouwde ik als een extraatje. Pas daarna begon ik te twijfelen.

"Ik wist niet of ik aan nog een seizoen bij DVSD wilde beginnen”, zegt Seiger. De Deurningse keek naar alternatieven. Welke club zou voor haar interessant zijn? Twee verenigingen kwamen in beeld: Borhave en Kwiek Raalte. „Borhave heeft me gevraagd om een keer mee te trainen. De club wist dat ik twijfelde over volgend seizoen. In de handbalwereld is zoiets snel bekend. Toch was het best moeilijk om die stap te maken. Ik heb lang getwijfeld. Maar uiteindelijk vond ik het toch beter om de overstap naar een nieuwe club te maken.”

Oldenzaal e.o.