Projectmanager Nicole Scheffer (voorgrond) met achter haar directielid Francis Boers van Veertienrond. „Met ons kleinschalige project ‘Sociaal Isolement Doorbreken’ proberen we iets te doen aan de vereenzaaming van mensen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Projectmanager Nicole Scheffer (voorgrond) met achter haar directielid Francis Boers van Veertienrond. „Met ons kleinschalige project ‘Sociaal Isolement Doorbreken’ proberen we iets te doen aan de vereenzaaming van mensen.” © Robin Hilberink

Deurningse Stichting Veertienrond gaat vereenzaming te lijf

DEURNINGEN - Kort voor de coronacrisis begonnen ze met het proefproject ‘Sociaal Isolement Doorbreken’. Nu wordt dat project voorgezet, want als er in coronatijd ergens behoefte aan is, is het aan (sociaal) contact.

  1. De Claes Mercure laat oude tijden herleven:
nostalgie op platteland van Breklenkamp
    PREMIUM

    De Claes Mercure laat oude tijden herleven: nostalgie op platteland van Breklen­kamp

    BREKLENKAMP Jarenlang droomde hij ervan. Maar deze week ging voor Hans Japink uit Breklenkamp dan eindelijk zijn grootste wens in vervulling. Met een antieke combine uit 1966 reed hij zijn land aan de Brekkelerveldweg op om de wintergerst te oogsten. En dat gaf een onbeschrijfelijk gevoel: „Machtig, mooi, kippenvel; van alles ging door mij heen. Voor het eerst met mijn eigen combine dat doen waarvoor hij is gemaakt, heel bijzonder.”

Oldenzaal e.o.