Volledig scherm
Marc Lohuis, beachtrainer van Devoko, probeert de jongens uit Denekamp met een clinic op de zaterdagochtend enthousiast te maken voor de volleybalsport. © Robin Hilberink

Devoko zet in op jongensvolleybal in Denekamp

DENEKAMP - De volleybalvereniging Devoko wil meer jongens uit Denekamp enthousiast maken voor volleybal. Zij kunnen deze zomer gratis meedoen aan beachvolleybaltrainingen. Met deze primeur hoopt de club hen zo enthousiast te krijgen, dat ze na de zomervakantie ook in de zaal gaan spelen. Het uiteindelijke doel is het vergroten van de jongenstak van Devoko.

De trainingen worden verzorgd door beachtrainer Marc Lohuis. Het jongensvolleybal zit volgens hem nog altijd in het slop.
„We hebben bij Devoko maar één jongensteam. Er zijn veel meer meiden dan jongens die volleyballen.” Niet alleen in Denekamp is er weinig toestroom van jongens. Lohuis weet dat Set Up '65 uit Ootmarsum met hetzelfde probleem kampt. „Ik speel zelf bij Set Up. Er zijn maar twee jongens. Zij spelen mee in een meidenteam.”

Zand
Devoko wil echter het tij keren. „Met dit initiatief laten we de jongens op het zand beginnen. Dat is spectaculair. Jongens vinden het leuk om lekker op het zand te ravotten. We hopen dat ze na de beachclinic volleybal zo leuk vinden dat ze ook in de zaal gaan spelen. Dan gaan we ook stapsgewijs aan de slag om alle facetten aan te leren”, zegt Lohuis.
De beachclinic voor jongens is deze maand nog elke zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Oldenzaal e.o.