Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld ter illustratie © Marco De Swart Fotografie

Dinkelland gaat strenger controleren op kamperen met feesten

DENEKAMP - Dinkelland wil alle kampeerfeesten die half juli plaatsvinden in de gemeente, gaan controleren. Daarbij is vooral aandacht voor overmatig alcoholgebruik en overlast voor omwonenden. Op 24 juni houdt de gemeente daarover een informatieavond voor ouders, jongeren en landeigenaren.

Elk jaar in de eerste week van de zomervakantie is het onder de Dinkellandse jeugd traditie om te gaan kamperen 'ergens' op het land. "En dat is een traditie die wij in stand willen houden", zegt burgemeester John Joosten. "Alleen krijgen wij de laatste jaren steeds meer signalen over overmatig alcoholgebruik door jongeren onder de 18 jaar. Ook ondervinden omwonenden overlast door lawaai waaronder harde muziek. En dat willen we dus niet."

Informatieavond

Een van de maatregelen die de gemeente neemt, is het beleggen van een informatieavond op 24 juni, in de Methoeve in Weerselo. "Daarbij willen we uitleg geven over de voorwaarden van de feesten, maar ook nadrukkelijk de ouders op hun verantwoordelijkheden wijzen. Het kan niet zo zijn dat de gemeente verantwoordelijk is voor wat er gebeurt tijdens die kampeerfeestjes.”

Het liefst ziet Joosten dat er ouders opstaan die bereid zijn een oogje in het zeil te houden.

Quote

Het kan niet zo zijn dat de gemeente verantwoor­de­lijk is voor wat er gebeurt tijdens die kampeer­feest­jes

John Joosten, burgemeester

Oldenzaal e.o.