Volledig scherm
© Elisabeth-Twee Steden Ziekenhuis

Dinkelland in Twente zwaarst getroffen door corona

ENSCHEDE – De gemeente Dinkelland telt verhoudingsgewijs het hoogste aantal coronabesmettingen van heel Twente. In totaal 34 inwoners van de gemeente (ruim 26.000 inwoners) zijn positief getest.

De gemeenten met relatief gezien de minste aantallen gemelde Covid-19 patiënten zijn Losser, gevolgd door Twenterand. Drie Lossernaren zijn positief getest, in Twenterand gaat het om acht personen.

Minder dan 300 in Twente

Deze cijfers zijn gecombineerde data van het Rijksinstituut voor Gezondheid en Milieu( (RIVM) en de Stichting Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE) die door bedrijf Esri Nederland (geografische data-analyses) zijn omgerekend op gemeenteniveau.

Het totaal aantal positieve testen in Twente is 289. De Achterhoekse gemeenten Winterswijk, Berkelland en Oost-Gelre hebben bij elkaar opgeteld 20 Covid-19 patiënten. Het totaal aantal tot nog toe gemelde besmettingen in Nederland bedroeg gisteren 11.750 inwoners.

Per gemeente

Uitgesplitst per gemeente in Twente zijn het aantal officieel gemelde besmettingen per gemeente als volgt: Enschede (55), Hengelo (40), Dinkelland (34), Oldenzaal (22), Borne (21), Rijssen-Holten (21), Almelo (20), Hof van Twente (18), Hellendoorn (14), Tubbergen (14), Haaksbergen (10), Wierden (9), Twenterand (8), Losser (3).

Omdat er maar beperkt wordt getest, zijn er meer coronapatiënten dan uit de officiële cijfers blijkt.

  1. Ootmarsums kunstwerk als statement tegen gedwongen eenzaamheid ouderen tijdens corona
    PREMIUM

    Ootmarsums kunstwerk als statement tegen gedwongen eenzaam­heid ouderen tijdens corona

    OOTMARSUM - Hij kan het niet laten. De inmiddels 74-jarige Frans Houben uit Ootmarsum heeft langs de doorgaande Oldenzaalsestraat in zijn woonplaats een levensgroot kunstwerk gemaakt met daarop een statement tegen de eenzame opsluiting van senioren in verzorgings- en verpleeghuizen. „Zie het maar als een protest tegen de kilheid waarmee in Den Haag beslissingen over oudere mensen worden genomen.”

Oldenzaal e.o.