Volledig scherm
Topdrukte in zwembad de Kuiperberg. Een dag als gisteren toont de regionale behoefte en aantrekkingskracht aan. foto carlo ter ellen Ootmarsum Drukte in openluchtzwembad De Kuiperberg. editie OL Foto Carlo ter Ellen DTCT CTE20160720 © Carlo ter Ellen DTCT

Dinkelland investeert fors in openluchtzwembad Kuiperberg in Ootmarsum

OOTMARSUM - De toekomst van openluchtzwembad De Kuiperberg in Ootmarsum is voor de komende vijftien jaren verzekerd. De Dinkellandse gemeenteraad stemde dinsdagavond unaniem in met het voorstel om fors te investeren in het bad.

De gemeente investeert gedurende die vijftien jaar 4 miljoen euro in het zwembad. Omgerekend naar het aantal bezoekers betekent dat dat de gemeente zo'n tien euro per bezoeker bijlegt. 

Ondanks dat hoge bedrag waren alle fracties in de gemeenteraad zeer positief over het voorstel. 

Het buitenbad ondergaat nog voor de komende zomer een grote opknapbeurt. Onder meer de entree, de kleedkamers en het horecagedeelte worden aangepakt en het hele bad wordt opnieuw geschilderd. Ook worden diverse duurzaamheidsmaatregelen genomen en moet het bad gemakkelijker toegankelijk worden voor minder-validen.

Wethouder Benno Brand toonde zich ingenomen met de steun van de raad. „Want het is best bijzonder dat onze gemeente fors investeert in een zwembad waar andere gemeenten juist baden moeten sluiten.”

Oldenzaal e.o.