Nieuwbouwwijk 't Spikkert in Weerselo. In die plaats is volgens de gemeente vooral behoefte aan huurwoningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Nieuwbouwwijk 't Spikkert in Weerselo. In die plaats is volgens de gemeente vooral behoefte aan huurwoningen. © Carlo ter Ellen DTCT

Dinkelland moet blijven bouwen voor starters en senioren

DENEKAMP - Meer huizen voor starters en senioren op de woningmarkt en de voortgang in nieuwbouw in de kernen moet doorgaan. Dat zijn de belangrijkste conclusies uit de verslagen van de gesprekken die de gemeente Dinkelland de afgelopen periode heeft gehouden met alle kernen apart.

Echt opzienbarend zijn die conclusies niet. „We weten natuurlijk wel dat er behoefte is aan woningen voor starters", zegt wethouder Ben Blokhuis. „Dat is bevestigd in de gesprekken met de kernen. Op dat gebied zullen we de komende tijd een slag moeten maken, op de wat langere termijn geldt dat ook voor woningen voor senioren."

Bouwgrond

Een ander punt van aandacht is het beschikbaar hebben van bouwgrond, meldt Blokhuis. „Dat is momenteel niet overal voldoende beschikbaar. Dat betekent dat we als gemeente in sommige kernen actief op zoek moeten naar bouwgrond. Op die manier houden we zelf de regie en zijn we niet afhankelijk van projectontwikkelaars en particuliere grondeigenaren.”

Want, zo beaamt de wethouder, in Dinkelland blijft nieuwbouw nodig, ook nu een krimp van de bevolking dreigt. „We zien dat de vraag naar woningen blijft, er wonen straks minder mensen in een huis, maar het is niet zo dat door de krimp minder woningen nodig zijn. Bovendien: doordat er meer senioren komen, moet het woningbestand ook worden vernieuwd. Dat alles maakt dat we als gemeente voor een flinke opgave staan", aldus Blokhuis.

Quote

Doordat er meer senioren komen, moet het woningbe­stand ook worden vernieuwd. Dat alles maakt dat we als gemeente voor een flinke opgave staan

Wethouder Ben Blokhuis

Oldenzaal e.o.