Volledig scherm
De groene ja-sticker. © RV

Dinkelland onderzoekt invoering
groene ja-sticker tegen ongeadresseerd drukwerk

DENEKAMP - Het Dinkellandse college laat onderzoeken of de invoering van een zogenoemde groene ja-sticker haalbaar is. Dat gebeurt naar aanleiding van vragen van Burgerbelangen Dinkelland.

In het voorstel van Burgerbelangen moeten mensen die nog ongeadresseerd drukwerk zoals weekkranten en folders willen ontvangen, een groene sticker op de brievenbus plakken. Wie zo'n sticker niet heeft, krijgt geen ongeadresseerd drukwerk meer. Volgens Burgerbelangen levert dat in Amsterdam een besparing van 33 kilogram aan ‘oud papier’ en daarmee een bijdrage aan het behoud van bomen en is tevens duurzaam.

Het Dinkellandse college vindt het voorstel van Burgerbelangen sympathiek. Volgens het college zijn er echter voors en tegens aan de invoering van de groene sticker. Zo wordt de commercie belemmert in het maken van reclame en betekent het een fikse inkomstenderving voor verenigingen die papier inzamelen. Daar staat tegenover dat de totale hoeveelheid afval per huishouden vermindert,  er is sprake van minder vervuiling van andere afvalstromen en je pakt de oorzaak van het afval bij de bron aan.

Daarom wil het college eerst een onderzoek voordat de sticker eventueel ingevoerd gaat worden.

  1. Humberto Tan reageert op Zwarte Piet-uitspraak Marga Bult: ‘Ze bedoelde het niet verkeerd’

    Humberto Tan reageert op Zwarte Piet-uit­spraak Marga Bult: ‘Ze bedoelde het niet verkeerd’

    Humberto Tan heeft maandagavond op zijn eigen Facebook-pagina gereageerd op de Zwarte Piet-uitspraak van Marga Bult. De Twentse diva gaf zondagavond in het programma Café Hendriks en Genee antwoord op de vraag wie volgens haar het Songfestival 2020 moet gaan presteren. Chantal Janzen en Humberto Tan zouden een goede combinatie zijn: ‘Ook om het kleurtje. Verder lijkt het mij een prima duo'.

Oldenzaal e.o.