Volledig scherm
Overhangend groen bedekt de halve stoep. © Mariëtte den Engelse

Dinkelland pakt overlast
gevend groen aan

DENEKAMP - Overhangende takken die gevaarlijk zijn voor het verkeer? Een haag die de doorgang op de stoep belemmert? Doe er wat aan, ander doet de gemeente Dinkelland het. Op kosten van de eigenaar van het groen.

Nu het voorjaar dan toch nadert en het groen heel langzaam begint uit te lopen, wijst de gemeente Dinkelland eigenaren van groen op overhangende takken en ander groen dat de doorgang van openbare wegen belemmert.  Bijvoorbeeld een haag die de stoep versmalt waardoor mensen in een rolstoel of met een kinderwagen er niet goed langs kunnen. Of laaghangende takken die gevaarlijk zijn voor het verkeer, omdat mensen een inrit of bocht niet meer kunnen overzien.

Dinkelland vraag eigenaren van dit groen zelf maatregelen te nemen.  Gebeurt dat niet dan grijpt de gemeente in. Eerst met een officieel verzoek de beplanting die overlast of onveilige situaties veroorzaakt, te verwijderen. Als er dan nog niets gebeurt, verwijdert de gemeente de beplanting die buiten de erfgrens groeit, op kosten van de eigenaar.

Mensen die dergelijk hinderlijk groen aantreffen en daar last van hebben, kunnen dat ook melden bij de gemeente. Die onderneemt dan actie richting de eigenaar van dat groen.

Oldenzaal e.o.