Volledig scherm
De ingebruikname van het nieuw trapveldje naast kulturhus Terra Nova in Tilligte. © Robin Hilberink

Dinkellandse verenigingen krijgen dit jaar toch ozb-subsidie

DENEKAMP - De verenigings- en multifunctionele accommodaties in Dinkelland krijgen voor dit jaar toch een korting op de ozb-belasting. De Dinkellandse gemeenteraad houdt daaraan vast, zo bleek gisteravond tijdens de commissievergadering Sociaal Domein en Bestuur.

Daarmee wijst de raad het verzoek van het college van B en W af om de subsidie waarmee verenigings- en multifunctionele accommodatie deels gecompenseerd worden voor de hoge ozb op hun eigendommen, niet uit te keren. Volgens het college staan de begrotingen voor de komende jaren een dergelijke  jaarlijkse uitgave niet toe. Het gaat hierbij om een bedrag van 70.000 euro voor de subsidie en nog eens 48.000 euro aan ambtelijke kosten.

Uit de commissievergadering bleek dat de raad in elk geval wil dat de subsidie voor dit jaar nog wordt uitgekeerd. Voor wat er de jaren erna moet gebeuren, volgt een evaluatie. Wethouder Ben Blokhuis waarschuwde de raad wel dat als besloten wordt dat de subsidie ook in de jaren na 2020 moet worden uitgekeerd, dat ten koste van andere uitgaven gaat. De huidige begroting laat zo'n extra uitgave niet toe, aldus Blokhuis.

De raad moet formeel volgende week tijdens de gemeenteraadsvergadering het besluit nemen.

Oldenzaal e.o.