Volledig scherm

Documentaire over Ootmarsumse kunstenaar; een leven getekend door misbruik

OOTMARSUM - Ruim 13 jaar werd hij door paters van het Limburgse jongensinternaat seksueel misbruikt. Maar Frans Houben slaagde erin deze traumatische periode in zijn leven achter zich te laten en een nieuw leven als glaskunstenaar op te bouwen.

Hoe dat ging, vertelt de Ootmarsumse kunstenaar in de documentaire die gemaakt is over zijn leven en dan met name ook de tijd in het jongensinternaat.

Première
'Breekbaar als glas'is de titel van de film die is vervaardigd door Jessica Buijs en Anne van Riel. Met deze documentaire sluiten zij hun studie Journalistiek in Utrecht af. Zondag 5 juni gaat de film in première.

Inkijk
De filmmakers geven met de documentaire een inkijk in het leven van Frans Houben en zijn partner Simone Mollink. Het seksueel misbruik heeft hem getekend maar niet verslagen, is de conclusie van Houben. De 70-jarige ziet zichzelf ook niet meer als slachtoffer. Hij vindt dat dat de paters zijn die het misbruik op hun geweten hebben. Houben is blij met de film ook al was het 'heftig' om op deze manier weer met zijn verleden geconfronteerd te worden.

Oldenzaal e.o.