Volledig scherm
Het Dorpfeest van Weerselo is boos over een boete die organisatie kreeg. © Wouter Borre

Dorpsfeest Weerselo aan zijden draad na rookboete

WEERSELO - Het traditionele Dorpsfeest van Weerselo is in gevaar. Dat is het gevolg van een boete van liefst 600 euro wegens roken in de feesttent die het organiserende Oranje Comité opgelegd heeft gekregen.

Geert Eberhard kan zich er opnieuw kwaad over maken. „Gaan de opsporingsambtenaren anoniem controleren of er in de feesttent wordt gerookt. Ik noem dat geniepig en achterbaks.”

Onaangenaam verrast
De voorzitter van het Oranje Comité Weerselo maakt van zijn hart geen moordkuil. Eberhard was ‘zeer onaangenaam verrast’ toen hij na het Dorpsfeest van dit jaar in juni een boete opgelegd kreeg van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit. Omdat controleurs hadden gezien dat er gerookt was in de tent.

Voorkomen
De voorzitter benadrukt dat het Oranje Comité er dit jaar juist alles aan had gedaan om te voorkomen dat er in de feesttent werd gerookt. „Maar het is gewoon niet te voorkomen dat iemand een sigaret opsteekt. We kunnen niet alles zien.”

Eberhard houdt zijn hart vast voor volgend jaar. Want als er dan weer een overtreding wordt gepleegd wordt de boete 2100 euro. „En dat is een hoop geld. Dat kunnen wij niet betalen en dan moeten we ons beraden of we nog wel door kunnen en willen.”

Oldenzaal e.o.