De Dorpsfeesten Weerselo
Volledig scherm
De Dorpsfeesten Weerselo © Wouter Borre DTCT

Dorpsfeesten Weerselo gaan ook niet door

WEERSELO - Het Oranje Comité Weerselo (OCW) heeft besloten de honderdste editie van de Dorpsfeesten niet door te laten gaan. Het feest stond voor 11 tot en met 14 juni op het programma. De coronacrisis is ook hier de boosdoener.

„We hebben overwogen of we het wel door moeten laten gaan omdat we tien dagen na afloop van de termijn van 1 juni weer met meerdere mensen bij elkaar mogen zijn”, zegt voorzitter Geert Eberhard in een persbericht. „Maar in het geval van doorgaan van de feesten zijn er zeker een paar honderd mensen dicht bij elkaar in de feesttent, met alle risico’s van dien omdat het besmettingsgevaar dan nog niet geweken is. De gezondheid van mensen vinden wij als organisatie erg belangrijk en daarom hebben we dan ook besloten om de Dorpsfeesten niet door te laten gaan ook al heeft dat behoorlijke negatieve financiële gevolgen voor het OCW.”

Uitstel van het feest naar later dit jaar bleek niet mogelijk omdat bands en de kermis al elders geboekt waren. Ook andere activiteiten van het OCW gaan niet door zoals het Paasvuur, Koningsdag en Dodenherdenking.

Het Oranje Comité wil nu in 2021 alsnog de honderdste verjaardag van het feest uitgebreid vieren. 

  1. Almelose advocaat over zaak Claire: ‘Hoezo het kind beschermen? Kinderrechters passen wet toe’
    PREMIUM

    Almelose advocaat over zaak Claire: ‘Hoezo het kind beschermen? Kinderrech­ters passen wet toe’

    ALMELO/OOTMARSUM - Hij brengt het als een typisch voorbeeld van een zaak waarin hij jeugdbeschermers, maar ook een politieman graag onder ede aan de tand had gevoeld. Ibrahim Mercanoglu, advocaat te Almelo, en gespecialiseerd in familierecht en jeugdzorg, is ervan overtuigd dat het de zaak van zijn cliënt Claire van Wijk en haar beide dochters uit Ootmarsum had kunnen dienen. Het mocht niet zo zijn: de kinderrechter stak er - opnieuw - een stokje voor.

Oldenzaal e.o.