Volledig scherm
PREMIUM
Jan Lentfert (midden) met hond Quote (rechts) en zijn vrouw Joke (rechts). En links trainster Ilona Sanders met moederhond Häsel. © Frans Nikkels

Duitse herder uit Overdinkel is wereldkampioen: ‘Heb wat traantjes weggepinkt’

OVERDINKEL - Quote, een Duitse herder van Jan Lentfert uit Overdinkel is, in zijn leeftijdscategorie, de beste Duitse herderhond van de wereld. De  achttien maanden oude reu won op de BSZS 2019 in Nürnberg de titel Junghundsieger.

Jan Lentfert (62) begon als 13-jarige met het africhten van Duitse herders. Drie jaar later was hij Nederlands kampioen. De liefde voor de Duitse herdershond zit diep. ‘Ze zijn betrouwbaar, mooi, gemakkelijk en intelligent. Bovendien is het een echte familiehond die je zowel op de boerderij als op een flatje kunt houden’, zei hij ooit al eens in deze krant. Lentfert richtte een in Duitse herders gespecialiseerd kennel - Van de Lentfert Hoeve -  op. Destijds noemde hij het wereldkampioenschap nog ondenkbaar „Dat winnen we niet, daarvoor is de concurrentie uit Duitsland te sterk. Een paar jaar geleden ben ik geëindigd als achttiende en daarmee beste buitenlander. Dat is het hoogst haalbare.”

Oldenzaal e.o.