De Duitse politie voert controles uit bij de grensovergang Rammelbeek, tussen Noord Deurningen en Nordhorn.
Volledig scherm
PREMIUM
De Duitse politie voert controles uit bij de grensovergang Rammelbeek, tussen Noord Deurningen en Nordhorn. © Carlo ter Ellen

Duitse onrust over reizen die
je niet per se hoeft te maken

NORDHORN -  ‘Zie af van vermijdbare reizen van Duitsland naar Nederland’. Het is een Duitse richtlijn - ingegeven door het feit dat het Robert Koch Institut Nederland tot risicogebied heeft verklaard - en vanaf vandaag van kracht. Maar wat is een vermijdbare reis?

Premier Armin Laschet van Noordrijn-Westfalen kon zijn geluk niet op. Hij had er met Duitse en Nederlandse collega’s bij het Duitse kabinet voor gepleit dat de grenzen met Nederland open blijven. Die zekerheid kregen ze. Laschet sprak van een ‘Kampf der sich gelohnt hat’. Een strijd en een overwinning dus. Dat lijkt een tikkeltje voorbarig.

  1. Ootmarsums kunstwerk als statement tegen gedwongen eenzaamheid ouderen tijdens corona
    PREMIUM

    Ootmarsums kunstwerk als statement tegen gedwongen eenzaam­heid ouderen tijdens corona

    OOTMARSUM - Hij kan het niet laten. De inmiddels 74-jarige Frans Houben uit Ootmarsum heeft langs de doorgaande Oldenzaalsestraat in zijn woonplaats een levensgroot kunstwerk gemaakt met daarop een statement tegen de eenzame opsluiting van senioren in verzorgings- en verpleeghuizen. „Zie het maar als een protest tegen de kilheid waarmee in Den Haag beslissingen over oudere mensen worden genomen.”

Oldenzaal e.o.