Buurtbemiddeling Dinkelland Tubbergen is nu ook officieel van start gegaan. gestart. Met staand vanaf links de buurtbemiddelaars Lucia, Bert, Miriam, Diane en Theo. Vooraan zittend coördinator Jolande Lammertink.
Volledig scherm
PREMIUM
Buurtbemiddeling Dinkelland Tubbergen is nu ook officieel van start gegaan. gestart. Met staand vanaf links de buurtbemiddelaars Lucia, Bert, Miriam, Diane en Theo. Vooraan zittend coördinator Jolande Lammertink. © Annina Romita

Een jaar Buurtbemiddeling in Dinkelland: Bonje met de buren? Samen praten helpt echt

Het project Buurtbemiddeling in de gemeente Dinkelland is ruim een jaar bezig. De elf bemiddelaars kwamen in totaal al 35 keer in actie om steun te bieden in een conflict tussen buren. „Samen praten helpt”, is hun conclusie.

  1. Babyboom door corona? In deze Twentse gemeente werden dit jaar veel meer kinderen geboren
    kaart

    Babyboom door corona? In deze Twentse gemeente werden dit jaar veel meer kinderen geboren

    OLDENZAAL - Er zijn dit jaar in Nederland tot nu toe een stuk meer baby's geboren dan in 2020, zo blijkt uit cijfers van het CBS. In de eerste negen maanden van het jaar werden er vijf procent meer geboortes genoteerd dan een jaar eerder. In Twente is de grootste babyboom te zien in Oldenzaal. Daar werden in de eerste negen maanden van dit jaar bijna 20 procent meer kinderen geboren dan in 2020.

Oldenzaal e.o.