Het nieuwbouwplan Denekamp Oost. De gemeente Dinkelland wil 42 woningen realiseren op de grond tussen de Sombeekweg, Gildehauserdijk en Scandinavië-Route.
Volledig scherm
PREMIUM
Het nieuwbouwplan Denekamp Oost. De gemeente Dinkelland wil 42 woningen realiseren op de grond tussen de Sombeekweg, Gildehauserdijk en Scandinavië-Route. © Gemeente Dinkelland

Een ‘mooie mix’ van 42 woningen in nieuwbouwplan Denekamp Oost: ‘We willen er snel mee beginnen’

DENEKAMP - Het nieuwbouwplan Denekamp Oost bevindt zich in een vergevorderd stadium. De gemeente Dinkelland wil 42 woningen ontwikkelen in het gebied tussen de Sombeekweg, de Gildehauserdijk en de Scandinavië-Route. Om de realisatie van de nieuwe woningen mogelijk te maken, moet het bestemmingsplan worden herzien. 

  1. Aan tafel om te praten over drugsgebruik, maar de ouders van Oldenzaalse jongeren staan bepaald niet te trappelen
    PREMIUM

    Aan tafel om te praten over drugsge­bruik, maar de ouders van Oldenzaal­se jongeren staan bepaald niet te trappelen

    OLDENZAAL - Het is een precair onderwerp dat zich maar lastig in de openbaarheid laat bespreken: het drugsgebruik onder jongeren en jongvolwassenen in de Boeskoolstad. Een probleem dat ook in omliggende dorpen de kop opsteekt. Om helder te krijgen hoe groot dit probleem nu eigenlijk is en wat er aan gedaan kan worden, gaan onderzoekers van het Trimbos Instituut volgende week in gesprek met jongeren en hun ouders. Grote vraag is natuurlijk wat er met de uitkomsten van deze aanpak wordt gedaan. Niet alleen in het stadhuis of politiebureau, maar ook in de huiskamers van alle gezinnen die dit aangaat.