De familie Nijhof met Eddo en Lianne en de kinderen Thijs, Hidde en Marije. Links staat Mirjam Gram van het Gebiedscollectief Noordoost-Twente.
Volledig scherm
PREMIUM
De familie Nijhof met Eddo en Lianne en de kinderen Thijs, Hidde en Marije. Links staat Mirjam Gram van het Gebiedscollectief Noordoost-Twente. © Robin Hilberink

Een saladebuffet voor koeien; Denekampse boer neemt voorschot op natuur-inclusieve toekomst

DENEKAMP - „Nooit gedacht dat ik die paardenbloemen nog eens mooi zou gaan vinden. Het was ons als boer toch altijd te doen om een mooie, strak groene grasvlakte.” Eddo Nijhof, melkveehouder op het Singraven, doet samen met zestien andere Twentse boeren mee aan een pilot rondom duurzaam en biodivers boeren in een kleinschalig cultuurlandschap.

  1. Babyboom door corona? In deze Twentse gemeente werden dit jaar veel meer kinderen geboren
    kaart

    Babyboom door corona? In deze Twentse gemeente werden dit jaar veel meer kinderen geboren

    OLDENZAAL - Er zijn dit jaar in Nederland tot nu toe een stuk meer baby's geboren dan in 2020, zo blijkt uit cijfers van het CBS. In de eerste negen maanden van het jaar werden er vijf procent meer geboortes genoteerd dan een jaar eerder. In Twente is de grootste babyboom te zien in Oldenzaal. Daar werden in de eerste negen maanden van dit jaar bijna 20 procent meer kinderen geboren dan in 2020.

Oldenzaal e.o.