Ootmarsum - Terras 't Pläske aan het Kerkplein in Ootmarsum.
Volledig scherm
Ootmarsum - Terras 't Pläske aan het Kerkplein in Ootmarsum. © Carlo ter Ellen DTCT

Eénrichtingverkeer voor voetgangers in centrum van Ootmarsum

OOTMARSUM - Eenrichtingsverkeer voor voetgangers en auto's die in de weekeindes geweerd worden uit het centrum. 

Op die manier wil de gemeente Dinkelland de te verwachten toeristenstroom in Ootmarsum regulieren volgens de corona-maatregelen. De gemeente en vertegenwoordigers van het Ootmarsumse centrum hebben daarover woensdag overeenstemming bereikt. 

De straten in het centrum kennen vanaf 1 juni een looproute voor voetgangers in één richting. Dat geldt voor de weekeindes.  Op die manier is er ruimte voor ondernemers om de terrassen aan te passen zodat ze groter gemaakt kunnen worden om te voldoen aan de 1,5 meter afstand. Verder wordt het centrum voor auto's afgezet, net zoals dat nu al op zondagen van toepassing is. Dit geldt nu van vrijdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 19.00 uur. Ook worden borden geplaatst met informatie om bezoekers eraan te herinneren welke maatregelen er gelden.

Regelen

Burgemeester John Joosten: „Zo proberen we de verwachte toeristenstroom goed te kunnen regelen. En daarmee ervoor te kunnen zorgen dat de ondernemers goed door kunnen draaien.”

Wel houdt de gemeente de vinger nadrukkelijk aan de pols: „Mochten we signalen krijgen dat het te druk wordt in de stad hebben we de mogelijkheid het centrum tijdelijk te ‘sluiten’. Als het dan weer minder druk is, kunnen er weer nieuwe mensen in”, aldus Joosten. De gemeente blijft de komende periode steeds bekijken of plannen bijgesteld moeten worden.

Ongewoon rustig

Als de terrassen vanaf 1 juni weer open mogen is de verwachting dat er in Ootmarsum weer een toestroom zal zijn van toeristen. Volgens Jos Bosch, Stichting Toeristisch Ondernemersfonds Ootmarsum Dinkelland (STOFD)/VVV , is dat ook nodig: „Het is nu ongewoon rustig in onze stad. De ondernemers hebben de bezoekers echt nodig, dus we kunnen eigenlijk niet wachten, juist in deze tijd. Daarom zijn we ook blij dat we goede afspraken met de gemeente hebben kunnen maken.”

Oldenzaal e.o.