Tony Jochem, zoon van een Oldenzaalse dwangarbeider de Tweede Wereldoorlog, met het boek Dwangarbeider dat hij schreef aan de hand van het dagboek dat zijn vader bijhield en voor hem op tafel ligt.
Volledig scherm
PREMIUM
Tony Jochem, zoon van een Oldenzaalse dwangarbeider de Tweede Wereldoorlog, met het boek Dwangarbeider dat hij schreef aan de hand van het dagboek dat zijn vader bijhield en voor hem op tafel ligt. © Robin Hilberink

Eerbetoon aan vader, een Oldenzaalse dwangarbeider in WOII

WEERSELO/OLDENZAAL - De Oldenzaalse textielarbeider Tony Jochem werkte in de oorlogsjaren 1944-1945 als dwangarbeider voor de nazi’s in Duitsland. Zijn dagboekverhalen zijn door zijn zoon Tony junior uitgewerkt tot een boek. „Het heeft me jaren achtervolgd.”

  1. Gerard Bruggink uit Ootmarsum is vicaris van het bisdom Haarlem: ‘Franciscus van Assisi heeft me de ogen geopend’
    PREMIUM
    Eens een Tukker

    Gerard Bruggink uit Ootmarsum is vicaris van het bisdom Haarlem: ‘Franciscus van Assisi heeft me de ogen geopend’

    De vondst van een boek over Franciscus van Assisi op straat in Lonneker zette hem op het spoor van het priesterschap. Nu, bijna vijftig jaar later, promoveerde Gerard Bruggink (71) uit Ootmarsum op de paus die de orde van diezelfde Franciscus erkende. Als vicaris van het bisdom Haarlem komt hij nog maar zelden in zijn geboortestreek. Toch is de band gebleven. „Ik ben een product van het katholieke Twente.”

Oldenzaal e.o.