Volledig scherm
Een van de nieuwe woningen op landgoed Singraven © Kock Van Benthem makelaars

Eerste huizen op landgoed Singraven verkocht

DENEKAMP - De eerste vier woningen in het project Wonen op Singraven zijn verkocht. In totaal worden op het landgoed aan de rand van Denekamp zestien nieuwbouwwoningen gerealiseerd op locaties waar vroeger ook erven stonden.

De realisatie van de vier woningen kan in principe snel beginnen. Het bestemmingsplan is al gewijzigd. De nieuwe eigenaar kan direct de vergunningen aanvragen. Zodra die binnen zijn kan worden begonnen met de bouw. Naar verwacht kan het eerste nieuwe huis over ruim een jaar op Singraven staan. De vier nu verkochte woningen maken deel uit van de eerste fase, daarin zijn nu nog zes woningen beschikbaar. De overige zes woningen uit de tweede fase volgen later.

De verkoop van de eerste vier woningen is het resultaat van een proces dat al meer dan vijftien jaar loopt. Eigenaar de stichting Edwina van Heek is al zolang bezig met het verkrijgen van toestemming en de daadwerkelijke bouw op het landgoed. De stichting heeft het geld dat de pacht van de woningen oplevert, nodig voor onderhoud en exploitatie van de landgoederen van de stichting.

  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.

Oldenzaal e.o.