Volledig scherm
© Thinkstock

EHBO Ootmarsum krijgt weer wat lucht dankzij nieuwe leden

OOTMARSUM - De EHBO in Ootmarsum kan voorlopig weer vooruit. Dat is te danken aan de inschrijving van 8 nieuwe leden die recent zijn geslaagd voor het EHBO-examen. Hiermee komt het totaal aantal leden op 36.

Voorzitter Leo Damink is daar erg blij mee omdat dit de vereniging weer wat lucht geeft bij de bezetting van EHBO-posten bij evenementen. Volgens hem is dat bepaald geen overbodige luxe gezien het aantal evenementen dat jaarlijks nog steeds toeneemt.

Bezetting
Het afgelopen jaar waren er dat toch al gauw 25."En ervan uitgaande dat we op een hele dag voor de bezetting ‘s ochtends en ‘s middags in totaal vier EHBO’ers nodig hebben dan telt dat nog wel aan zeker ook als het om een heel weekeinde gaat.” Met het huidige aantal leden komt elk lid gemiddeld twee keer per jaar aan bod. “Dat is te doen”, weet Leo Damink.

In de lift
De voorzitter stelt vast dat de EHBO in Ootmarsum de laatste jaren weer een beetje ‘in de lift’ zit. Dat was hard nodig ook want na een reeks van gloriejaren met een ledental van rond de 100 kwam ineens de klad in de EHBO en telde de vereniging op een bepaald moment nog maar 20 leden.

Nieuwe leden
Damink hoopt dat zich weer een aantal nieuwe leden aanmeldt. Bij een aantal van 7 wordt een nieuwe cursus gestart. Opgave via: ehbo-ootmarsum.nl

Oldenzaal e.o.