De christelijke zorginstelling Saron aan de Paandersdijk ging drie keer failliet. Uiteindelijk nam het Leger des Heils de zorg over.
Volledig scherm
PREMIUM
De christelijke zorginstelling Saron aan de Paandersdijk ging drie keer failliet. Uiteindelijk nam het Leger des Heils de zorg over. © Carlo ter Ellen DTCT

Ex-bestuurder failliet Saron krijgt nieuw zorgcontract in Twente

ENSCHEDE – Een oud-bestuurder van de dubieuze stichting Saron Zorgverlening uit Beuningen heeft een nieuw zorgcontract gekregen bij Samen14. Agapè Zorg bv van Limburger Dirk Besjes mag nu ambulante begeleiding verzorgen in twaalf Twentse gemeenten.

Besjes kwam vorig jaar om meerdere redenen negatief in het nieuws. Hij was voorzitter van de Stichting Saron Zorgverlening, die in Beuningen onder meer beschermd wonen verzorgde voor psychisch kwetsbare mensen. Maar uit controles door de gemeente Enschede bleek dat de verleende zorg onder de maat was: er was onvoldoende gekwalificeerd personeel in dienst. De subsidie werd daarom ingetrokken en de gemeente vond het Leger des Heils bereid om de zorg aan de cliënten over te nemen.

Oldenzaal e.o.