Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Extra aanmeldavonden voor glasvezel Dinkelland en Oldenzaal

WEERSELO - Cogas houdt donderdag- en vrijdagavond in zaal Ensink in Weerselo twee extra bijeenkomsten waar inwoners van het buitengebied van Dinkelland, Oldenzaal en Borne zich kunnen aanmelden voor glasvezel. De netbeheerder doet dat omdat er in de praktijk behoefte aan blijkt te zijn.

Bij Ensink zijn van 18.30 tot 21.30 uur lokale verkopers aanwezig bij wie de mensen zich kunnen aanmelden. ook wordt desgewenst informatie verschaft over de verschillende mogelijkheden en tarieven. Volgens Cogas gaat het met de aanmeldingen ‘de goede kant op’.
50 procent
De teller staat nu op 1080; in percentage uitgedrukt is dat rond de 37. Maar dat is niet genoeg voor netbeheerder Cogas om tot aanleg van het netwerk over te gaan. Want de kritische ondergrens is 50 procent. En dat betekent dat er nog zo’n 370 aanmeldingen binnen moeten komen. Tot en met maandag hebben de inwoners van het buitengebied daarvoor nog de tijd.
Stijgende lijn
„Het wordt nu wel heel spannend”, zegt Marieke Seinen-Kattier, woordvoerster van Cogas. Of het lukt, weet ze niet, „maar ik hoop dat natuurlijk wel. Er zit duidelijk een stijgende lijn in. Ook de lokale verkopers hebben het momenteel erg druk met aanmeldingen.”. Marieke Seinen maakt er geen geheim van dat ze alle vertrouwen heeft in een goede afloop. Ze baseert zich daarbij op de gang van zaken vorig jaar in Tubbergen. In deze gemeente meldden de inwoners van het buitengebied zich op het laatste moment in grote getale voor aansluiting op glasvezel. Daarmee kwam het aantal aanmeldingen op de laatste dag van de inschrijftermijn net boven de 50 procent. En dat was voor Cogas precies genoeg om het licht voor de aanleg van glasvezel op groen te zetten.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Oldenzaal e.o.