Volledig scherm
De nieuwe supportersbus van de FC Twente-fans uit Tilligte, Lattrop en Breklenkamp. © Stichting Noaberbus

FC Twente-supporters uit Tilligte en Lattrop blij met Noaberbus

TILLIGTE - Voorafgaand aan de wedstrijd MVV-FC Twente is het zondagmiddag feest voor de supporters van FC Twente uit Tilligte, Lattrop en Breklenkamp. De stichting Noaberbus presenteert vanaf 13.30 uur haar nieuwe supportersbus in café Haamberg.  

De nieuwe aanwinst is een initiatief van een kleine groep fanatieke Twente-supporters uit de drie buurtdorpen. Al in 2017 werd hier voor het eerst over gesproken en een speciale stichting werd in het leven geroepen om de plannen verder uit te werken. Het oog viel op twee bussen in het voormalige Oost-Duitsland. Een delegatie van drie bestuurders reist die kant uit en uiteindelijk valt de keuze op een goed onderhouden dubbeldekker. In het voorjaar van 2018 wordt de toekomstige supportersbus opgehaald en naar een hal in Lattrop overgebracht.

Compliment

Een groep van vaste vrijwilligers is daar tien maanden bezig met het opknappen van de bus. Het resultaat van dat harde werken mocht deze week voor het eerst worden bewonderd door de spelers van hun favoriete club. Bij die gelegenheid gaf Wout Brama de trotse aanhangers van zijn club het grootste compliment met zijn vaststelling dat hun bus bijna nog mooier is dan de officiële spelersbus van FC Twente.

Krentenwegge

Na een 'spectaculaire’ opening in het café  kan de bus van binnen en van buiten worden bezichtigd door belangstellenden. Aansluitend gaan de voetballiefhebbers vanaf 14.30 uur gezamenlijk kijken naar de wedstrijd van hun club tegen de Limburgse tegenstander. De supporters in Lattrop verzamelen zich om 13.00 uur bij Gasterij De Smid. Na de koffie met krentenwegge brengt een bus hen naar Tilligte. 

  1. Ootmarsummer Toon Weierink had in 1978 primeur nieuwe kentekenplaat

    Ootmarsum­mer Toon Weierink had in 1978 primeur nieuwe kenteken­plaat

    OOTMARSUM - Op een elektrische auto van Natuurmonumenten is deze week het eerste exemplaar van de tiende serie kentekenplaten bevestigd. Ruim 40 jaar geleden, bij de presentatie van de vierde serie, was die eer weggelegd voor Toon Weierink uit Ootmarsum. Zijn uit Duitsland ingevoerde BMW kreeg het kenteken DB-01-BB. Die unieke gele plaat heeft hij altijd bewaard, de auto is al lang ingeruild maar nog steeds is hij het Zuid-Duitse automerk trouw gebleven.

Oldenzaal e.o.