Volledig scherm
Vlnr: boven: Dhr Konijn en der Horst, onder: Melle van Langen, Guus ter Braak en Stijn Peters. © Emiel Muijderman

Fiets-4-daagse Denekamp toeristische trekker

DENEKAMP Stralend weer en fietsers die genieten van prachtige routes. Deelnemers aan de fiets-4-daagse in Denekamp konden het zich de afgelopen dagen niet beter wensen. En de organisatie wreef zich ook in de handen. Gemiddeld trok het evenement zo’n 1300 deelnemers.

Voorzitter Roy Fox van de organiserende stichting: „Ik denk nooit zo in termen van records, maar ik schat wel in dat we dit jaar heel goed hebben gescoord. Vorig jaar, bij de 40-ste editie, hadden we een record aantal deelnemers maar toen hadden we ook een extra uitgebreid programma.”

Leeftijd speelt bij de fietsvierdaagse blijkbaar nauwelijks een rol. De oudste deelnemer aan de 100 kilometer was Willem Horst. Hij heeft inmiddels de gezegende leeftijd van 88 jaar bereikt, maar laat de e-bike nog steeds aan zich voorbij gaan. Hij fietste op een ‘gewone’ racefiets.

Horst was daarmee nog niet eens de oudste deelnemer. Die eer was weggelegd voor Nico Konijn, die over enkele weken 94 jaar wordt. Konijn beperkte zich echter tot de 40 kilometer en deed dat op een e-bike. Andere oudjes waren Henk Hesselink (81) op de 25 km en Arie Sangers (83) op de 60 km. De jongste deelnemer was Melle van Langen (5).

Oldenzaal e.o.