Volledig scherm
Het fietspad langs het kanaal Almelo-Nordhorn. © Frans Nikkels

Fietspad langs kanaal Almelo-Nordhorn in Denekamp wordt verbreed

DENEKAMP - Het fietspad langs het kanaal Almelo-Nordhorn tussen de grens met Duitsland en de Ootmarsumsestraat bij Denekamp wordt verbreed. 

Op die manier moet de toegankelijkheid en veiligheid van fietsers op het traject verbeterd worden. Voor het project is in totaal 545.000 euro beschikbaar. Behalve naar het verbreden van het huidige karrenspoor gaat een deel van het bedrag naar de ontwikkeling van een cultuurhistorische route die Denekamp en Nordhorn met elkaar verbindt. Deze route geeft informatie over de geschiedenis van het Kanaal Almelo-Nordhorn en de omgeving. Dit gebeurt door middel van tekstborden in het Duits en het Nederlands.

‘Er zijn ongelukken gebeurd’

Wethouder Benno Brand van de gemeente Dinkelland is blij met de ontwikkelingen tussen beide grensplaatsen. „Dit zal het grensoverschrijdende toerisme zeker bevorderen.” Dat er nu geld is om het fietspad aan de Nederlandse kant op te knappen doet hem deugd. „In het Duitse deel is het fietspad breed en goed toegankelijk. Aan onze kant van de grens verandert het pad in een smal karrenspoor waarbij het elkaar passeren lastig is.  Er zijn al ongelukken gebeurd en er is zelfs al eens een fietser het kanaal ingereden.” Met het geld krijgt het huidige fietspad een tweede strook. Dat geldt voor het stuk langs het kanaal vanaf de grens tot aan de Ootmarsumsestraat.

Grensoverschrijdende projecten 

De investering in het fietspad is een grensoverschrijdend project dat door de EU wordt gesubsidieerd. Vorige week zijn er nog vijf andere projecten goedgekeurd, waaronder het plan om de bereikbaarheid van de grensregio's te verbeteren en het versterken van de grensregio's op terreinen als grensoverschrijdend werken en het leren van de buurtaal. 

  1. Een bijzondere foto uit de Tweede Wereldoorlog in Weerselo gevonden
    PREMIUM

    Een bijzondere foto uit de Tweede Wereldoor­log in Weerselo gevonden

    WEERSELO - Een van de vijftig foto’s die afgelopen woensdag is genomineerd voor de fotowedstrijd ‘De Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s’ is een opname van de begrafenis in Weerselo van de volledig Engelse bemanning van een bommenwerper die nabij Weerselo in 1942 is neergestort. De foto, gemaakt door wijlen Joseph Beijvoets uit Tubbergen, dook vorig jaar op toen de familie van de fotograaf de foto’s beschikbaar stelde aan stichting Heemkunde Weerselo.

Oldenzaal e.o.