Volledig scherm
© Charel van Tendeloo

Filmpje van knokpartij in Deurnings restaurant Pan verlaagt straf niet

ALMELO/DEURNINGEN - Het feit dat een filmpje van een knokpartij, eerste paasdag 2015 in restaurant Pan in Deurningen, rondvliegt over internet, werkt niet strafverlagend. Vechtersbaas Joey de L. (25) uit Enschede bleef maar inslaan op een andere gast, zo werd vastgelegd. De beelden staan nog online. De vlam sloeg in de Pan...

Het filmpje was, behalve op de website van GeenStijl, op tv te zien in RTL Boulevard, Hart van Nederland en opsporingsprogramma Onder de Loep. ,,Hij is aan de digitale schandpaal genageld. Het filmpje wordt hem nagedragen'', zei z'n advocaat Rob Oude Breuil.

Rekening houden
De Almelose politierechter Christien Koppes vond dat verdachten er rekening mee moeten houden dat ze worden gefilmd en met hun misstappen op internet verzeild kunnen raken. Zij veroordeelde De L. tot de geëiste 150 uur taakstraf en twee weken voorwaardelijk.

Gegil
De L. en 36 familieleden vierden een mooie paasavond, in een vol restaurant. Het gezelschap wilde net naar huis, toen twee kinderen van een jaar of tien ruzie kregen. Volwassenen bemoeiden zich ermee, dat leidde tot gegil van kinderen en vrouwen.

Doorgaan met slaan
Toen een neefje met een rode arm bij Joey kwam, sloegen de stoppen door. De L., die zei dat hij geen druppel had gedronken, ging los op een vader uit het andere kamp. De politie noteerde dat hij welgeteld 13 keer met de vuisten uithaalde en twee trappen uitdeelde. Als het slachtoffer zichzelf niet had 'opgerold' tegen een muur was gekropen en De L. niet was weggetrokken, was hij doorgegaan. ,,Het leek of ik wakker werd.'' De politierechter hield hem voor dat hij niets met de vermeende mishandeling van zijn neefje te maken had, dat was eerder de zaak van de ouders, aldus Koppes.

'Compleet door het lint'
Zijn vriendin en werkgever noemen hem een rustig type. De rechter kon amper vatten dat iemand, met een vrijwel blanco strafblad, zo 'los' kan gaan. Volgens officier van justitie Frank Demmers ging de verdachte compleet door het lint. Ook een andere bezoeker is tot bloedens toe geslagen, die daders zijn niet opgespoord, ondanks het filmpje.

Oldenzaal e.o.