Floortje Busscher met de brieven aan en van premier Rutte, tussen de trotse leerlingen van haar klas op De Zevenster in Denekamp.
Volledig scherm
Floortje Busscher met de brieven aan en van premier Rutte, tussen de trotse leerlingen van haar klas op De Zevenster in Denekamp. © Annina Romita

Floortje van 10 uit Denekamp krijgt brief van Rutte

DENEKAMP - Ze schreef spontaan een brief aan minister-president Mark Rutte. En tot haar verbazing kreeg de 10-jarige Floortje Busscher uit Denekamp nog antwoord ook.

Ze kan het nog steeds amper geloven dat zij een door Mark Rutte zelf geschreven en ondertekende brief heeft ontvangen van de premier van Nederland. Maar het is wel zo.  Als bewijs laat ze in haar klaslokaal van de Denekampse basisschool De Zevenster de brief zien van de minister-president. Hij schrijft dat het 'goed is om te lezen' dat ook kinderen al nadenken over belangrijke onderwerpen als het milieu. Want daarover uit Floortje Busscher haar bezorgdheid in de brief.

Verrassing

Floortje schreef de brief tijdens de leesles en juffrouw Ine vond hem zo goed dat ze zei dat Floortje hem maar moest opsturen. Floortje dacht dat het daarbij zou blijven. De verrassing was dan ook groot toen ze vorige week zaterdag van de kermis thuis kwam en haar moeder kwam aanzetten met een officiële enveloppe met daarop het logo van het Ministerie van Algemene Zaken. Toen ze hem opende en de persoonlijke brief zag van premier Rutte geloofde ze haar ogen niet. Ook haar ouders konden het nauwelijks geloven. Floortje is de held van de school.

Oldenzaal e.o.