Volledig scherm
Frans Hazekamp en zijn vrouw kregen een serenade van de St.Remigiusharmonie. © Robin Hilberink

Frans Hazekamp (85) uit Weerselo: een leven lang bij de muziek

WEERSELO - Afscheid? Aan Frans Hazekamp niet besteed. 85 jaar is hij en nog altijd een actief lid van de Weerselose harmonie St.Remigius. Afgelopen zaterdag stond zijn bijna vijftig leden tellende muziekfamilie in een halve cirkel en in vol ornaat voor zijn neus om hem een zeer welverdiende serenade te brengen, want Frans Hazekamp is op de kop af zeventig jaar bij de muziek.

„Normaal hou je dan een extra ledenvergadering om iemand tot erelid te maken, maar nu deed voorzitter Jos Bijen dat gewoon even terplekke. Het werd een extra ledenvergadering met maar één agendapunt”, vertelt Frans Hazekamp met lichtelijk vochtige ogen om even later op te springen van zijn stoel om te demonstreren hoe de complete harmonie met beide armen omhoog en onder luid gejuich ‘voor’ stemde. Daarmee was de bescheiden man van de grote concerttrom achterin het orkest verheven tot erelid.

Insigne
Even daarvoor had een afgezant van de landelijke bond hem al het vergulde KNMO-insigne opgespeld. „Met drie zirconia’s.” De edelsteentjes schitteren vanaf nu op de revers van zijn uniform. Het is inmiddels een paar dagen later als Frans zijn verhaal doet, nog merkbaar geroerd door alle waardering. Tegelijk zegt hij zich te realiseren hoe belangrijk de harmonie voor hem is. Dat heeft alles te maken met zijn dagelijkse realiteit als mantelzorger, iets waar hij met terughoudendheid over spreekt. Naast de harmonie geeft ook het vrijwilligerswerk voor de kerk hem veel energie.

Volledig scherm
Frans Hazekamp en zijn vrouw genieten van de serenade. © Robin Hilberink

Oldenzaal e.o.