Volledig scherm
De plek waar de doorsteek komt vanaf de Bisschopsstraat naar seniorencentrum St. Jozef. © Reinier van Willigen

Gedoe om bospad van zes meter in Weerselo

WEERSELO - Vragen in de politiek, een enquête door de Dorpsraad, een zaterdags spoedoverleg en mogelijk zelfs een motie in de Dinkellandse gemeenteraad. Waar het over gaat? Een bospaadje van nog geen zes meter in het centrum van Weerselo.

Vertegenwoordigers van de Dorpsraad Weerselo en woonzorgcentrum St. Jozef zaten zaterdag om tafel om te praten over het inmiddels veelbesproken bospad. Na de herinrichting van het centrumplein in het dorp is het trottoir langs De Aanleg aan de kant van verzorgingshuis St. Jozef verdwenen. Dat betekent dat de bewoners van St. Jozef die richting de Bisschopstraat willen, nu De Aanleg moeten oversteken. Willen die senioren in de Bisschopstraat richting Van Olffen, dan moeten ze nog een keer terug De Aanleg oversteken.

Niet handig, zeker niet omdat een oplossing voor handen is. „Verhard het bospaadje tussen St. Jozef en de Bisschopstraat en je bent van het probleem af”, zegt raadslid Joris Poffers van de VVD die hierover dinsdag indien nodig een motie wil indienen die het college dwingt in overleg te gaan met St. Jozef over verharding van het betreffende paadje. 

Johan Oonk van de Dorpsraad Weerselo hoopt en verwacht dat het niet zover komt. „We praten met St. Jozef en hopen er uit te komen dat het pad verhard kan worden. Daarna komt eventueel de gemeente erbij om een en ander te realiseren. Als je het mij vraagt moet deze oplossing vandaag nog te regelen zijn.”

Poffers wil dinsdag in de raad sowieso terug komen op de situatie. „Behalve het bospad willen we ook dat er een zebrapad komt bij De Aanleg. Daar wordt hard gereden terwijl de bewoners van St. Jozef niet zo snel meer ter been zijn.”

Oldenzaal e.o.