Volledig scherm
© Alphons Weierink

Geen sloop en nieuwbouw; wél renovatie hotel De la Poste in Ootmarsum

OOTMARSUM - Hotel De la Poste in Ootmarsum wordt niet gesloopt en daarna opnieuw weer opgebouwd. Het beeldbepalende pand aan de Marktstraat wordt wel ingrijpend gerenoveerd. De nieuwe eigenaar van De la Poste, Harry oude Weernink, heeft hiertoe besloten na een uitvoerig bouwkundig onderzoek.

Sloop en vervolgens nieuwbouw zou veel te duur worden. Renovatie is volgens Oude Weernink een prima alternatief. De kogel is daarmee door de kerk. Ongetwijfeld ook tot geruststelling van iedereen die vreesde dat met nieuwbouw ook de karakteristieke voorgevel verloren zou gaan. Die blijft met de renovatie in stand.
Hotelfunctie
In tegenstelling tot zijn eerdere plannen blijft de hotelfunctie van De la Poste wel gehandhaafd. Maar van de huidige 10 kamers blijven er straks slechts 8 over. De hotelfunctie wordt weer gecombineerd met een restaurant met een terras voor - aan de Marktstraat - en achter in de tuin. De huidige serre aan de achterkant verdwijnt. De huidige bar Het Koetshuis verliest zijn aloude functie. De vrijkomende ruimte wordt benut voor de keuken en/of opslag.
Exploitatie
Met de renovatie wordt begin volgend jaar begonnen. Wie het vernieuwde hotel-restaurant gaat exploiteren, is nog niet bekend. Volgens Oude Weernink hebben de eerste belangstellenden zich al gemeld.

Oldenzaal e.o.