Volledig scherm
© Thinkstock

Geen uitbreiding meer in Weerselo na plan Spikkert

DENEKAMPWEERSELO - Na ‘t Spikkert komt er in Weerselo voorlopig geen uitbreiding meer in de vorm van een nieuw bestemmingsplan. De gemeente Dinkelland gaat zich in Weerselo dan richten op zogeheten inbreidingslocaties.

Daarvoor zijn volgens wethouder Alfons Steggink verschillende mogelijkheden binnen de bestaande bebouwing. Hij zei dat dinsdagavond in de commissievergadering naar aanleiding van vragen over de drastisch gewijzigde tweede fase.

Veel animo
De Raad van State bracht het oorspronkelijke aantal van 163 woningen terug tot 77. Wethouder Steggink heeft zijn verlies genomen en zei er alles aan te doen dat er zo snel mogelijk, wellicht dit jaar nog, kan worden gebouwd. Op basis van het aantal van 90 aspirant-bouwers op de wachtlijst voor Weerselo verwacht Steggink dat er veel animo voor een kavel in ‘t Spikkert 2 zal zijn. ”

Sociale woningbouw
In het nieuwe plan komt geen sociale woningbouw. Omdat daar volgens de woningcorporatie Mijande Wonen geen belangstelling voor is. Het aanbod van kavels zal zodanig zijn dat verschillende doelgroepen kunnen worden bediend: van starters tot senioren.

Oldenzaal e.o.