Volledig scherm
© Alphons Weierink

Geen vuurwerk in raad Dinkelland over begroting

DENEKAMP - De gemeenteraad van Dinkelland heeft dinsdagavond de begroting voor volgend jaar vastgesteld.Dat gebeurde echter niet unaniem. De fracties van de PvdA en D66 - samen 2 zetels - waren tegen.

Na twee turbulente raadsvergaderingen met twee weggestuurde wethouders in de twee voorgaande weken bleef het bij de begrotingsbehandeling opvallend rustig. Van vuurwerk was geen sprake, al deden de twee oppositiepartijen PvdA en D66 nog wel wat manmoedige pogingen om leven in de brouwerij te brengen. Dat gebeurde echter niet.

Impact
Dat had ongetwijfeld ook te maken met de impact van wat er op politiek- en bestuurlijk niveau in Dinkelland de afgelopen weken allemaal is gebeurd. En wellicht ook nog staat te gebeuren als oud-commissaris van de koningin Geert Jansen de crisis over enkele weken in kaart heeft gebracht. PvdA-fractieleider Cel Severijn en Fons Maathuis van D66 maakten daar bij voorbaat al geen enkel geheim van.

Onbegrijpelijk
„Het is onbegrijpelijk dat de wethouders Steggink en Stokkelaar er nog zitten, ze hadden de eer aan zichzelf moeten houden”, zei Severijn. Maathuis deed er nog een schepje bovenop. „Alle drie zitten gebleven wethouders moeten weg; er is geen vertrouwen meer. En er moet een zakencollege komen met afgevaardigden van alle fracties dat de lopende zaken afhandelt.”

Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Oldenzaal e.o.