Volledig scherm
Sabine van Mierlo en Hems Gortemaker zijn druk bezig om Huis Singraven in kerstsfeer te brengen. © Carlo ter Ellen DTCT

Genieten van kerstsfeer en lekkere hapjes in Huis Singraven

DENEKAMP - Verlichte kerstbomen, guirlandes en rijk gedecoreerde bloemstukken in kerstsfeer. Huis Singraven is volgende week drie dagen lang open om de liefhebbers hiervan te laten genieten.

Het is voor het eerst sinds vele jaren dat Huis Singraven rond Kerstmis voor het publiek open is. Zo'n 15 jaar geleden gebeurd dat - met succes - voor het laatst. Het beheerdersechtpaar Sabine en  Daan van Mierlo pakt de draad weer op. Dat doen ze dit keer samen met Karin en Ronald Dissel van restaurant De Watermolen.

Vrijwilligers

Zeven kamers op de benedenverdieping van Huis Singraven worden in kerstsfeer gebracht voor de bezoekers die op eigen houtje mogen rondwandelen. Vrijwilligers geven desgewenst tekst en uitleg. In het aanpalende koetshuis kan een warm drankje worden genuttigd. Op verschillende plekken in de tuin en langs de met fakkels en vuurkorven verlichte oprijlaan kunnen bezoekers genieten van culinaire streekgerechten. Restaurant De Watermolen koopt daarvoor een strippenkaart á 29,50 euro, inclusief entree Huis Singraven. Wie alleen het huis wil bezoeken, betaalt 6 euro.

Optredens

Huis Singraven is woensdag 20, donderdag 21 en vrijdag 22 december open van 15.00 tot 20.00 uur. Het Denekamps vrouwenkoor Cantabilé verzorgt vrijdagmiddag enkele optredens. 

  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.

Oldenzaal e.o.