Volledig scherm
Gerard Flinkers voor het oude gemeentehuis in Weerselo. © Christian van der Meij

Gerard Flinkers (Weerselo) neemt met frisse tegenzin afscheid

WEERSELO - Hij ziet nog de draaiende tv-camera’s van SBS6 en RTL voor zich in de afgeladen raadszaal van de toenmalige gemeente Weerselo. De bestuurscrisis begin jaren ’90 in Weerselo was op z’n hoogtepunt. Gerard Flinkers is er niet trots op. „Temeer ook omdat er mensen zwaar zijn beschadigd, en achteraf ten onrechte.” Als loco-gemeentesecretaris was Flinkers er van zeer dichtbij bij betrokken. „Ik moest ervoor zorgen dat de politiek-bestuurlijke crisis niet doorsloeg naar de ambtelijke organisatie. „Dat is me gelukt maar ik heb er wel alles voor uit de kast moeten halen.”

Op 1 augustus is de Weerseloër op de kop af 65 jaar en 6 maanden oud. En dat betekent onherroepelijk einde oefening voor de nog altijd zeer gedreven ambtenaar. „Ja”, knikt hij, „ik moet er uit. Dit is voor mij de pensioengerechtigde leeftijd. Maar eigenlijk wil ik nog helemaal niet stoppen. Daarvoor heb ik nog teveel plezier in m’n werk en teveel geïnvesteerd in mijn studie, mijn opleiding, in mezelf en in m’n leven. En dan is mijn leeftijd bepalend en niet wat ik zelf wil of welke waarde ik nog zou kunnen toevoegen. Ik zie om me heen collega’s lopen die nog 9 jaar moeten werken maar zich nu al elke dag naar het werk slepen. Daar heb ik gelukkig geen last van.”
Het geheim van de kok? „Heel simpel”, lacht hij, „Verandering van spijs doet eten. Ik ben heel vaak veranderd van functie en werk. Dat hield me scherp en dat maakte dat ik plezier en voldoening hield.”

In onze krant van vrijdag een uitgebreid interview met Gerard Flinkers.

Oldenzaal e.o.