Volledig scherm
© Thinkstock

Gesprekken over gebruik van Regiotaxipas in Dinkelland

DENEKAMP - Inwoners van de gemeente Dinkelland die al meer dan een jaar geen gebruik hebben gemaakt van hun Regiotaxipas, komen in aanmerking voor een gesprek over deze voorziening. Inzet van dat gesprek zal beëindiging van de voorziening zijn. Wie de pas graag wil behouden, krijgt een ‘keukentafelgesprek’ om te bekijken waarom de pas moet blijven.

Aanvankelijk wilde het Dinkellandse college van B en W de Regiotaxipas intrekken van mensen die langer dan een jaar geen gebruik van de voorziening hebben gemaakt. Dat bleek echter onmogelijk. Juridisch moet de gemeente daarover persoonlijk contact hebben met de eigenaar van de pas. Die omissie heeft het college met het nieuwe besluit ondervangen.

Vijf procent
Mensen die in bezit zijn van een Regiotaxipas kunnen met korting gebruik maken van vervoer. Het gaat om mensen die die fysiek of mentaal niet in staat zijn zichzelf te vervoeren of dat niet kunnen regelen.
In de gemeente Dinkelland maakt zo’n vijf procent van de inwoners gebruik van de pas. Bijna de helft daarvan heeft afgelopen jaar geen gebruik gemaakt van de Regiotaxipas.

Oldenzaal e.o.