Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Glasvezel lonkt voor buitengebied Dinkelland en Oldenzaal

DINKELLAND/OLDENZAAL - De kans is groot dat het buitengebied van Dinkelland en Oldenzaal volgend voorjaar wordt voorzien van glasvezel. Cogas stelt daartoe serieuze pogingen in het werk. Van de in totaal 2800 huishoudens en bedrijven die daarvoor in aanmerking komen dient dan minimaal 50 procent ja te zeggen tegen het aanbod van Cogas.

Dat moet gebeuren vóór 15 februari. In het buitengebied van Tubbergen wordt op dit moment al glasvezel aangelegd. Als de meerderheid in Dinkelland en Tubbergen vóór glasvezel is, dan zal Cogas zo snel mogelijk met de aanleg beginnen. Dat wil zeggen: een gelegenheidscombinatie van aannemers zal dat doen: BAM en Van Gelder.

Cogas houdt deze week informatie-bijeenkomsten over glasvezel in het buitengebied. Wie niet is geweest, krijgt een info-pakket van Cogas thuisgestuurd. Belangstellenden kunnen zich rechtstreeks aanmelden bij de dienstaanbieders zoals Caiway, Solcon en Fiber. Voor een aansluiting worden abonnementskosten van de dienstaanbieder in rekening gebracht en een maandelijks vastrechtbedrag van 9,95 euro. Dinsdagavond is de informatiebijeenkomst (19.30-21.30 uur) bij Pelle's in Deurningen, woensdag bij Dancing Bruins in Saasveld en donderdag bij Gasterij De Smid in Lattrop.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Oldenzaal e.o.