Volledig scherm

Greunloop Denekamp om jubilerende Greunen te ondersteunen

DENEKAMP - Op zondag 18 september vindt er voor het eerst de fonkelnieuwe Greunloop plaats in Denekamp. Een sponsorloop om de jubilerende jongerencarnavalsvereniging De Greune Kottelpeerkes te ondersteunen.

Een grote groep ex-Greunen heeft het plan opgevat om het hardloopevenement van de grond te krijgen. Start en finish zullen bij Erve Kuiper aan het kanaal zijn. Wendy Bonnes en Marieke Stokkelaar zijn met het idee gekomen. Deelnemers kunnen vanaf 10 juli inschrijven voor de kidsrun van 2,2 kilometer, 5,5 kilometer of de 11,11 kilometer voor hardlopers en wandelaars.

Doe is om zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen om De Greunen het 44-jarig jubileum op grootse wijze te laten vieren. Bij Erve Kuiper zullen tal van activiteiten plaatsvinden met muziek, educatie en vertier. Deelname voor kinderen is gratis, overige deelnemers betalen 7,50 euro. De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers die willen helpen om het evenement tot een succes te maken. Bij succes kan de Greunloop zomaar een blijvertje op de hardloop- en evenementenkalender worden.

Oldenzaal e.o.