Volledig scherm
© Carlo ter Ellen DTCT

Groen licht voor nieuwe Dusinksweg in Agelo

AGELO - Het heeft meer dan tien jaar geduurd, maar eindelijk staat het licht op groen voor de verbreding en reconstructie van de Dusinksweg in Agelo.

Tegen het ontwerp-bestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingediend. En dat betekent dat de vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad nog in de vergadering van januari zijn beslag kan krijgen. Dan staat niets de uitvoering van deze veelbesproken klus meer in de weg.

Wethouder Alfons Steggink gaat ervan uit dat uiterlijk in de loop van mei kan worden begonnen. ,,Ik ben heel blij dat het eindelijk zo ver is."

Overeenstemming

De voorbereidingen verlopen voorspoedig. De gemeente heeft inmiddels met alle grondeigenaren overeenstemming bereikt over de aankoop en/of uitruil van grond. De aanwonenden willen nog liever dat vandaag wordt begonnen dan morgen. Daaruit blijkt hoe zeer zij een einde willen hebben aan de al jaren onhoudbare situatie op de veel te smalle en druk bereden Dusinksweg.

Het nieuwe deel van 1,4 kilometer tussen de Denekamperstraat en de Vijfsprong wordt 6 meter breed en krijgt een vrijliggend rijwielpad. Daartoe wordt de huidige Dusinksweg gebruikt. De bomenrij tussen fietspad en nieuwe weg wordt zoveel mogelijk gespaard. De kosten van de aanleg zijn geraamd op 2,5 miljoen euro.

Oldenzaal e.o.