Volledig scherm
Groothertog Jan en zijn neef Erwin zijn de nieuwe hoogheden van de Waterpönskes. © C.v. de Waterpönskes

Groothertog Jan Lohuis aan het roer bij de Waterpönskes in Tilligte

TILLIGTE - Groothertog Jan Lohuis (55) zwaait dit jaar de scepter bij carnavalsvereniging de Waterpönskes. Hij presenteerde zich vrijdagavond aan het publiek in Ewwert’s bar. Lohuis koos zijn neef Erwin Lohuis (30) als secretaris. 

Groothertog Jan III woont samen met Marriët en zijn drie kinderen. Jan is oprichter en eigenaar van Lohuis las- en constructiewerken. Zijn hobby is fietsen en hij is een groot fan van Ajax. Jan is geen onbekende in het carnaval, in 2005 was hij sik bij de Waterpönskes.

Secretaris Erwin woont samen met Ilon. Erwin is bedrijfsleider bij Safetyproof in Oldenzaal en is eigenaar van bierbrouwerij de Ceijser. In zijn vrije tijd houdt Erwin van zaalvoetballen en bier brouwen. Ook Erwin weet wat carnaval vieren is. Na een aantal jaren in de Raad van 11 is hij nu lid van de Technische Commissie.

Het koppel zal dit jaar het Waterpönskesdoarp gaan regeren onder de lijfspreuk: ‘Bier en ijzer, de Waterpönskes viert dit joar carnaval met dé Ceijser’. 

 1. Chinees echtpaar dat restaurant had in Ootmarsum veroordeeld voor fraude
  PREMIUM

  Chinees echtpaar dat restaurant had in Ootmarsum veroor­deeld voor fraude

  OOTMARSUM - Een Chinees echtpaar, eigenaar van een Chinees restaurant in Ootmarsum, is door de rechter veroordeeld voor fraude. Door ziekte moest het echtpaar na 20 jaar stoppen met hun restaurant en belandde het in de bijstand. Het stel kreeg echter wel geld van familie, reisde naar China en hield een bankrekening buiten het zicht van de sociale dienst. Nu moeten ze bijna 150.000 euro terug betalen en een taakstraf van 120 uur vervullen.
 2. Hennie Kuiper inspecteert vernieuwde wielertocht Paaschbergs Mooiste: ‘Mannen van de jongens scheiden’
  PREMIUM

  Hennie Kuiper inspec­teert vernieuwde wieler­tocht Paasch­bergs Mooiste: ‘Mannen van de jongens scheiden’

  De kasseien van de klassieker Parijs-Roubaix staan menig wielrenner in het geheugen gegrift. De ruige ronde wordt niet voor niets de ‘Hel van het Noorden’ genoemd. Verandert de jaarlijkse tocht Paaschbergs Mooiste vanuit Lochem in de ‘Hel van de Achterhoek’, nu de route vooral over klinkerstroken gaat? ,,Wij willen de mannen inderdaad van de jongens scheiden.’’

Oldenzaal e.o.