Tanja Nijmeijer wordt in 2012 op Cuba bij vredesonderhandelingen tussen FARC en Colombia begroet door guerilla-leider Jesus Santrich. Santrich werd dit jaar doodgeschoten in Venezuela.  De VS  had wegens vermeende betrokkenheid van Santrich bij drugshandel 10 miljoen dollar uitgeloofd voor zijn arrestatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Tanja Nijmeijer wordt in 2012 op Cuba bij vredesonderhandelingen tussen FARC en Colombia begroet door guerilla-leider Jesus Santrich. Santrich werd dit jaar doodgeschoten in Venezuela. De VS had wegens vermeende betrokkenheid van Santrich bij drugshandel 10 miljoen dollar uitgeloofd voor zijn arrestatie. © ANP / EPA

Guerrillastrijdster Tanja Nijmeijer over jeugdjaren in Denekamp: 'Het was verstikkend’

DENEKAMP - De wereld leerde haar kennen als het Nederlandse gezicht van Farc, de linkse guerrillabeweging die vanuit de jungle gewapend strijd voerde tegen de gevestigde macht in Colombia. Tanja Nijmeijer, opgegroeid in Denekamp, zag daar een kans om Nederland te ontvluchten, zo schrijft ze in haar nu verschenen boek. ‘Ikzelf denk dat het veel te maken had met de jeugd in een klein dorpje als Denekamp, dat ik vaak als verstikkend had ervaren.’.